• Cart

Book Detail

ΙΩΝΙΑ, Σάμος – Έφεσος – Μίλητος – Πριηνή

€24

Συγγραφέας: Σάββας Καλεντερίδης, Δημήτρης Πλουμίδης
Σελ.: 384
Γλώσσα: Ελληνικά
Σειρά: Ταξιδιωτικοί Οδηγοί
ISBN: 960-836226-1
Κωδικός: 86979Τ13

Product Description

Το «ταξίδι» των εκδόσεων ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ συνεχίζεται…
Με πρωτογενές φωτογραφικό και ερευνητικό υλικό, η ΙΩΝΙΑ ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, αποκαλύπτοντας τη μοναδική σπουδαιότητα του τόπου, που άνοιξε δρόμους στην ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού… Του τόπου, όπου γεννήθηκε η ελληνική φιλοσοφική σκέψη, όπου ο ορθολογισμός απώθησε την προκατάληψη, όπου σχηματοποιήθηκαν οι έννοιες της Πόλης, του Δήμου, του Πολιτεύματος, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της Συμμαχίας. Έννοιες που πραγματώθηκαν στην Ιωνική Δωδεκάπολη, το Πανιώνιον. Εκεί όπου ξέσπασε η Ιωνική Επανάσταση και σφυρηλατήθηκε για πρώτη φορά η κοινή ελληνική εθνική συνείδηση, μπροστά στον περσικό κίνδυνο.
Τι να προτάξει κανείς μιλώντας για την ΙΩΝΙΑ!!
Τα ίδια τα ονόματα των πόλεων και των περιοχών μιλούν από μόνα τους.
Η Σάμος του Πολυκράτη, του Αρίσταρχου, του Πυθαγόρα και του Επίκουρου. Η Σάμος της ναυτοσύνης, των μοναστηριών, του Κέρκη, του Καρβούνη, της καταγάλανης θάλασσας, αλλά και του ξακουστού μοσχάτου γλυκόπιοτου κρασιού. Η Έφεσος του Ηρακλείτου, η πόλη όπου αποθεώθηκε η ελληνορωμαϊκή αρχιτεκτονική και έγινε η ζύμωση του χριστιανικού με τον ελληνικό λόγο και πνεύμα, η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας της Ασίας απ’ όπου ξεκινούσαν όλοι οι εμπορικοί δρόμοι της Ανατολής και οι θαλάσσιοι της Δύσης.
Η αδούλωτη Μίλητος του Θαλή, του Ιππόδαμου, του Αναξίμανδρου, του Αναξιμένη και του Εκαταίου, μια πόλη που περιμένει τον επισκέπτη σκεπασμένη από την ίλη του Μαιάνδρου.
Η περήφανη Πριήνη του Βία διατηρείται θαυμάσια στα ριζά της Τηλωνείας Άκρας, σαν να απολαμβάνει μέχρι σήμερα το προστατευτικό αγκάλιασμα της Αθηνάς Πολιάδας.
Τα Δίδυμα, ίσως ο πιο επιβλητικός αρχαίος ναός που σώζεται μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο, τόπος λατρείας του Απόλλωνα και λίγο πιο πέρα, ο ναός της αδελφής του, Αφροδίτης. Ανάμεσά τους, ο ναός του Αγίου Ιωάννου, που έχει πλέον μετατραπεί σε Ισλαμικό Τέμενος.
Το Αϊδίνι και ο Κιρκιτζές, της Διδούς Σωτηρίου, που δεν σταμάτησε να μνημονεύει και να υμνεί αυτόν τον τόπο μέχρι να αποχαιρετήσει τη ζωή…
Η έρευνα γι’ αυτόν τον ιστορικό ταξιδιωτικό οδηγό ήταν εξαντλητική, στην προσπάθεια να αποτυπωθούν τα χνάρια του ελληνισμού, αλλά και των άλλων λαών και εθνοτήτων που έζησαν στην περιοχή στο διάβα της ιστορίας. Το ίδιο εξαντλητική ήταν και η προσπάθεια της συγγραφής, της σχεδίασης και της παραγωγής, όλων των ανθρώπων που συνέλαβαν στην έκδοση της «ΙΩΝΙΑΣ».
Ανταμοιβή μας, η βαθιά ικανοποίηση να μοιραστούμε μαζί σας το «ταξίδι» στο μεγαλείο της…

Reviews

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Be the first to review “ΙΩΝΙΑ, Σάμος – Έφεσος – Μίλητος – Πριηνή”

essay writing service
essay writing
essay writing service
best essay writing service
paper writer
write my essay write my paper essay writer essay writing write my paper for me pay someone to write my paper the essay writer college essay writing a college essay paper writing service college essay writing service college admission essay good college essays english essay writer college essays that worked essay writer service do my paper college essay writer