• Cart

Book Detail

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Διόραση ενός αόρατου κόσμου

€16

Συγγραφέας: Γεώργιος Αντ. Φιλιππής

ISBN: 978-618-5219-31-4
Σελ.: 314
Διάσταση: 14 Χ 21
Σειρά: Πολιτική
Γλώσσα: Ελληνικά
Κωδ.: 86979Π25
Category: .

Product Description

Οι μυστικές υπηρεσίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε κράτους και είναι αδιανόητο να υπάρξει κρατικός οργανισμός, χωρίς να διαθέτει τη δική του μυστική υπηρεσία.
Στις σοβαρότερες χώρες του κόσμου, που έχουν ισχύ, δυναμική και διάθεση να επιβιώσουν, οι μυστικές υπηρεσίες εκφράζουν τη βαθιά συνείδηση του έθνους και του κράτους και απολαμβάνουν τιμής και αναγνώρισης από τους πολίτες τους.
Στην Ελλάδα της παρακμής, της παραπληροφόρησης, του πολιτικού παραλογισμού και της μιζέριας, οι μυστικές υπηρεσίες στην καλύτερη περίπτωση γελοιοποιούνται και στη χειρότερη παρουσιάζονται ως εχθρός του λαού και των πολιτών.
Γι′ αυτό και οι σχετικές εκδόσεις, που εξηγούν και ερμηνεύουν το θεωρητικό οργανωτικό και επιχειρησιακό υπόβαθρο των μυστικών υπηρεσιών, είναι ελάχιστες.
Το βιβλίο του Γιώργου Φιλιππή, ενός άξιου και έντιμου αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τον οποίο είχα την τιμή να συνυπηρετήσω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είναι μια απόπειρα διόρασης του αόρατου κόσμου των μυστικών υπηρεσιών, όπως λέει και ο τίτλος του, χωρίς να υπεισέρχεται σε ειδικά θέματα οργάνωσης των ελληνικών υπηρεσιών, για ευνόητους λόγους.
Να το διαβάσουμε και να το μελετήσουμε, γιατί τις μυστικές υπηρεσίες εκτός από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αγγλία, το Ισραήλ και το Ιράν, τις χρειάζεται και η Ελλάδα, για να ξεφύγει και να αναστρέψει την παρακμιακή της πορεία, αφήνοντας πίσω προκαταλήψεις και συκοφαντίες άκαπνων και ανίδρωτων αμφισβητιών των πάντων.
Σάββας Καλεντερίδης

Γεώργιος Αντ. Φιλιππής
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1959.
Το 1978 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων, από την οποία αποφοίτησε το 1982, με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού και την ειδικότητα του ιπταμένου, και τοποθετήθηκε στην 115 πτέρυγα μάχης.
Το 1984 εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών με επίδοση λίαν καλώς. Εκπαιδεύθηκε στα καθήκοντα του αξιωματικού πληροφοριών και με αυτά υπηρέτησε σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού χώρου του και στην Ε.Υ.Π..
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, φοίτησε σε σχολεία των ενόπλων δυνάμεων και ανέλαβε παράλληλα καθήκοντα σε εθνικό και σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Αποστρατεύθηκε το 2003 με το βαθμό του Σμηνάρχου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η βρετανική και στη συνέχεια η ανώτατη συμμαχική διοίκηση έδινε συχνά αληθείς πληροφορίες στους Γερμανούς για να διατηρεί την αξιοπιστία των ελεγχόμενων πρακτόρων. Έτσι αυτοί, έχοντας αποδειχθεί αξιόπιστοι και πολύτιμοι, έπεισαν τους Γερμανούς να δεχθούν χωρίς επιφυλάξεις την παραπλανητική στρατηγική του σχεδίου “Fortitude”. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι:

– Πόσο σημαντικές, αληθείς πληροφορίες έδιναν οι σύμμαχοι στους Γερμανούς;

– Ήταν οι σύμμαχοι πρόθυμοι να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές για να έχει επιτυχία ένα παραπλανητικό σχέδιο;

– Υπήρξαν πολεμικές επιχειρήσεις σχεδιασμένες να αποτύχουν, ώστε να επιτύχουν άλλες σημαντικότερες;

Η απάντηση είναι καταφατική. Η νυκτερινή αεροπορική επιδρομή στη Νυρεμβέργη, θεωρήθηκε από πολλούς επιχείρηση θυσίας που έγινε στα πλαίσια των σχεδίων παραπλάνησης. Ένας σημαντικός διπλός πράκτορας έδωσε την πληροφορία της επιδρομής αυτής στους Γερμανούς, που την περίμεναν έχοντας πάρει τις κατάλληλες θέσεις μάχης. Αν αυτός ο πράκτορας με την πληροφορία του έγινε ο συντελεστής της μεγαλύτερης νυκτερινής ήττας των συμμάχων, όπως την χαρακτήρισε ο Göring, τότε ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των πληροφοριών που θα έδινε ο ίδιος αργότερα;

Reviews

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Be the first to review “ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Διόραση ενός αόρατου κόσμου”

essay writing service
essay writing
essay writing service
best essay writing service
paper writer
write my essay write my paper essay writer essay writing write my paper for me pay someone to write my paper the essay writer college essay writing a college essay paper writing service college essay writing service college admission essay good college essays english essay writer college essays that worked essay writer service do my paper college essay writer